Vaja läheb:

  • 1 sl Thai Choice sojakastet Thai Choice Tai universaalne maitsekaste
    Thai Choice Tai universaalne maitsekaste
  • 2 sl austrikastet Thai Choice austrikaste
    Thai Choice austrikaste
  • 1 sl Thai Choice riisiäädikat Thai Choice riisiäädikas 300ml
    Thai Choice riisiäädikas 300ml
  • 20 kevarulli tainast või ca 15x15 cm mõõduga õhukese lavaši tükki või minitortillasid
  • 500 g kanahakkliha
  • 1 porgand, ribadena või riivituna
  • Pool Hiina kapsa pead, hakituna
  • Väike jupp ingverit, hakituna
  • 2 küüslauguküünt, hakituna või purustatuna
  • 1 tl maisitärklist

Krõbedaks praetud ja kana-köögiviljatäidisega täidetud kevadrullid on toit, mis võetakse alati sööjate poolt suurima heameelega vastu. Kevadrullide paberina võid kasutada spetsiaalset kevadrulli tainast või siis õhukesest lavašist lõigatud paraja suurusega tükke või ka õhukesi minitortillasid.  

Kogus: 4-le 

Valmistamine:

Sega kausis omavahel kanahakkliha, sojakaste, riisiäädikas, must pipar ja 1 tl maisitärklis. Jäta 10 minutiks marineerima.

Kuumuta siis vokkpann või tavaline pann kuumaks, lisa pannile õli ning voki või prae kanahakkliha, kuni see on värvi muutnud umbes 10 minuti jooksul. Tõsta kõrvale.  

Puhasta pann ja kuumuta siis keskmisel kuumusel pannil veidi õli. Lisa pannile roheline sibul, küüslauk ja ingver. Prae umbes 30 sekundit ja lisa siis pannile porgand ja Hiina kapsas. Prae mõned minutid, kuni köögiviljad on veidi pehmenenud. Lisa siis pannile praetud kana ja austrikaste ning sega kõik pannil kuumutades läbi. Tõsta pannilt ära suuremale taldrikule või vaagnale ning jahuta täielikult. Kalla ära kogunenud vedelik.  

Sega 1 sp maisitärklis vähese koguse külma veega. Tõsta enda ette kevadrullide tainas või õhukese lavaši tükid või minitortillad ja kata need niiske rätikuga või piserda veega, et nad õhu käes liialt ei kuivaks.

Tõsta igale tainatükile paar lusikatäit täidist ning rulli siis kevadrullid valmis. Proovi võimalikult tugevalt rullid kokku rullida. Serv kinnita tärkliesveega. Tõsta täidetud kevadrullid taldikule ja kata need kilega, et vältida kuivamist.  

Kuumuta potis või fritüüris õli kuumaks. Õli kuumust võid kontrollida saiatükikesega, mis õlisse visates peab särisedes küpsema hakkama. Tõsta kevadrullid osade kaupa kuuma õli sisse ja küpseta, kuni need on pruunistunud.

Võid praadida neid ka pannil rohke õli sees kevadrullide külge keerates nii, et nad igalt poolt kuldseks ja krõbedaks küpseksid. Tõsta pannilt või fritüürist ning nõruta majapidamispaberil.  

Serveerides paku juurde magusat tšillikastet.