Vaja läheb:

Maitsev täistaimne toit, kus lillkapsas on esmalt tempura tainas friteeritud ja siis kleepuv magusa alatooniga mesine kaste lillkapsale lisatud. Võluv asendus lihatoitudele, mis maitseb ühtmoodi hästi nii taimetoitlastele kui ka segatoidulistele.

Valmistamine:

Alusta sellest, et sega vastavalt pakendi juhistele valmis tempura tainas.

Kuumuta kastrulis või potis ca 3 cm õli. Õli kuumust võid kontrollida õli sisse visatud saiatükiga, mis peab kohe mullitades küpsema hakkama. Kui õli on parajalt kuum, kasta lillkapsas tempura taina sisse ja sealt kuuma õli sisse. Friteeri lillkapsast õli sees, kuni see on kuldne ehk 2-4 minutit. Tõsta vahukulbiga lillkapsas õli seest välja ja nõruta üleliigne õli majapidamispaberil.  

Kastme jaoks sega kausis sojakaste, riisiäädikas, seesamiõli ja mesi. Sega juurde ka maisitärklis ja sega kõik korralikult läbi. Lisa siis toatemperatuuril olev vesi ning sega kõik ühtlaseks.

Kuumuta pannil veidi õli, lisa pannile hakitud küüslauk ja prae kergelt läbi. Ära pruunista. Kalla siis pannile kastmesegu ja lase keema tõusta. Sega kastet ja kuumuta, kuni see hakkab paksenema ja mullitama.

Lisa siis eelnevalt friteeritud lillkapsas ja kuumuta segades läbi nii, et lillkapsas on kastmega kaetud. Serveerides puista peale seesamiseemneid ja värskelt hakitud rohelist sibulat.

Juurde sobib pakkuda keedetud riisi.