Vaja läheb:

  • 1 sibul, poolratastena
  • 3 küüslauguküünt, hakituna
  • 400 g pruune šampinjone, tükeldatuna
  • 1 porgand, õhukeste ribadena
  • 100 g kirsstomateid, tükeldatuna
  • ½ purki Thai Choice Tom Kha supipastat Thai Choice Tom Kha supipasta
    Thai Choice Tom Kha supipasta
  • 2 sl Thai Choice sojakastet või kalakastet Thai Choice Tai universaalne maitsekaste
    Thai Choice Tai universaalne maitsekaste
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 5 dl köögiviljapuljongit
  • 400 ml purk Thai Choice kookoskreemi Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • Värsket hakitud koriandrit ja/või rohelist sibulat
  • Laimimahla ja laimisektoreid
  • Õli praadimiseks

Maitsetest pungil Tom Kha supp on üks Tai köögi alustalasid, mida võib teha ka täistaimsena ehk seente, riisinuudlite ja köögiviljadega. Kui tahad täistaimset ehk veganitele sobivat varianti, maitsesta supp sojakastmega. Muul juhul võid soolakat maitset anda kalakastmega

Kogus: 4-le

Valmistamine:

Kuumuta poti põhjas keskmisel kuumusel veidi õli ja hauta sibulat, küüslauku ja seeni 3-5 minutit. Lisa siis potti porgandiribad, supipasta, sojakaste, suhkur, puljong ja kookoskreem. Lase keema tõusta ja keeda 10 minutit. Lisa ka poolitatud kirsstomatid ja keeda veel minuti-paarijagu. Maitsesta laimimahlaga ja kontrolli maitseid. Serveerides puista peale värsket hakitud koriandrit ja/või rohelist sibulat.

Valmistamisaeg: 15 minutit