Vaja läheb:

  • 200 g kanafileed, vajadusel õhemaks lõigatuna
  • 400 g noort kapsast või Hiina kapsast, õhukeste ribadena
  • 1 keskmise suurusega roheline õun, tükeldatuna
  • 100 suhkruherneid, poolitatuna
  • Pool punast paprikat, ribadena
  • 1 šalott või punane sibul, poolratastena
  • 3-4 sl Thai Choice sidrunheina kastet Thai Choice salatikaste sidrunheinaga
    Thai Choice salatikaste sidrunheinaga
  • Peotäis värsket münti, hakituna
  • Peotäis värsket koriandrit, hakituna
  • Peotäis mandleid, jämedalt hakituna
  • Õli praadimiseks
  • Idusid serveerimiseks
  • Soola ja pipart

Kerge ja värskusest pakatav köögiviljasalat kana sobib hästi neile, kes soovivad maitsvat kuid süsivesikutevaest kausitäit näiteks trennijärgseks õhtusöögiks või siis niisama patuvabaks nautimiseks. Tänu Thai Choice sidrunheinakastmele on salat mõnusalt magushapu nüansiga ja siia kooslusesse sobib imehästi pannilt kuldse jume saanud kanafilee.

Kahele

Valmistamine:

Valmista esmalt salat. Selleks tõsta kaussi kapsas, õun, suhkruherned, paprika ja sibul. Lisa ka hakitud ürdid ja sidrunheinakaste. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi ja jaota taldrikutele või kaussidesse.

Valmista kanafilee. Kui filee on paks, lõika see horisontaalselt õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli ja prae kanafileed mõlemalt poolt, kuni see on kuldne ja läbi küpsenud. Tõsta pannilt, lase 10-15 minutit rahuneda ja lõika siis kanafilee parajateks tükkideks. Säti eelnevalt valmis pandud salatile ja puista peale hakitud mandleid ning idusid. Serveeri kohe. Vajadusel lisa salatile veel täiendavalt sidrunheina kastet.