Vaja läheb:

  • 2 küüslauguküünt, riivituna
  • 1 tšillipipar, hästi peenelt hakituna
  • 3-4 sl Thai Choice Som Tum salatikastet Thai Choice Som Tum salatikaste
    Thai Choice Som Tum salatikaste
  • 2 sl Thai Choice kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • Laimimahla
  • 1 roheline mango, ribadena
  • 200 g rohelisi ube, vajadusel poolitatuna
  • 100 g kirsstomateid, poolitatuna või sektoritena
  • Peotäis maapähkleid, jämedalt hakituna
  • Serveerimiseks värsket koriandrit

Som Tum (või ka Som Tam) salat on Tai köögi klassik, mida algvariandis valmistatakse rohelisest papaiast. Kuna meil on seda keeruline leida, siis võib salatit valmistada ka rohelisest mangost. Selleks oleks vaja mangodest lihtsalt kõige toorem ehk vähem vetruvam ja rohelise koorega isend välja valida. Lisaks on veel salatis rohelised oad, mida võid lisada toorena või siis ka mõne minuti jooksul keedetuna. Krõmpsuvust lisab salatile hakitud maapähkel ning maitsestada saab salati Thai Choice Som Tum kastmega, mida võib veidi tuunida kalakastme, värske küüslaugu, laimi ja tšilliga.

Algvariandis lisatakse Som Tum salatile ka kuivatatud krevette. Kui neid käepärast ei ole, võid salatile lisada värskeid krevette. Sobivad siia kooslusesse imehästi.  

Neljale

Valmistamine:

Sega esmalt kokku salatikaste. Selleks tõsta kaussi riivitud küüslauk ja hakitud tšilli. Lisa Tom Sum salatikaste, kalakaste ja laimimahl. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa kas magusat (suhkur), soolast (kalakaste) või haput (laim).

Tõsta suuremasse kaussi rohelise mango ribad, rohelised oad ja kirsstomatid. Lisa ka osa maapähklitest. Kalla peale kaste ja mulju see salatikomponentide sisse. Tõsta salat serveerimistaldrikutele, puista peale ülejäänud hakitud maapähklid ja värsket koriandrit. Serveeri kohe.