Vaja läheb:

Lihtne ja hästi toimiva maitsekooslusega kausitäis, kus saavad kokku graavilõhe, sushi riis, avokaado, ingver ning staarirollis on siin küüslaugu ja ingveriga marineeritud värske kurk. Lõhe puhul sobib kasutada nii graavilõhet kui ka külmsuitsulõhet. Säti kalale, riisile ja köögiviljadele lisaks veel norilehti, ingveriviile ja maitseks paku juurde wasabi pastat. Need kõik viimatinimetatud tooted leiad Japanese Choice valikust.

Kahele

Valmistamine:

Alusta riisi keetmisest. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 2,5 dl külma vett. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Lisa 3 sl sushiäädikat ja töötle riis kohevaks.  Kui soovid riisi hiljem kasutada, kata kauss kilega ja tõsta külma. Kasuta riis ära 1-2 päeva jooksul. 

Marineeritud kurgi tegemiseks sega kausis kokku küüslauk, ingver, riisiäädikas, sojakaste, seesamiõli, mesi või siirup ja hakitud tšillipipar. Poolita kurk pikkupidi ja uurista seemnesisu välja. Tükelda kurk ja tõsta kaussi. Kalla peale kaste ja sega läbi. Lisa ka hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.

Säti kaussi riisi, poolitatud ja viilutatud avokaado, lõhe, marineeritud kurk ja marineeritud ingver. Kalla kurgisalatist järele jäänud vedelik kausitäiele kastmeks. Puista kaussi veel väiksemaks rebitud nori lehti, rohelist sibulat ja seesamiseemneid. Serveeri kohe.