Vaja läheb:

Sushi ei pea alati olema rullikeeratuna valmistatud. Ka sushitort on hea mõte, eriti kui laua ümber on kogunenud sushisõbrad või vaja mõnd tähtpäeva tähistada pisut teismoodi ja soolase tordiga. Valmistamine ei ole keeruline ja maitsekooslus on täpselt sama mõnus, kui sushil.

Kuuele

Valmistamine:

Alusta sushi valmistamist riisi keetmisest. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 3,5 dl külma vett koos näpuotsatäie soolaga. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Kuumuta 3 sl sushiäädikat koos suhkruga potis kuni suhkur on sulanud. Jahuta veidi. Kalla äädikasegu keedetud riisile ja töötle riis kohevaks. Jahuta riis toatemperatuurini.

Vooderda ca 22 cm läbimõõduga koogivorm või sobiva kujuga kauss kilega. Lõika nori lehte sama suureks ümaraks kettaks nagu on koogivorm või kauss.

Laota kolmandik keedetud riisist koogivormi või kausi põhja. Patsuta ühtlaseks ja laota sinna peale norileht, mille peale säti järgmine kolmandik keedetud riisist. Sinna peale säti viilutatud avokaado ja pool lõhefileest. Viimasena peale laota ülejäänud riis. Patsuta kõik ühtlaseks ja suru kokku. Kalluta siis koogivorm kummuli taldrikule ja eemalda toidukile. Kaunista pealmine kiht lõhefileega. Säti sinna kaunistuseks kartulikoorimisnoaga kurgist tõmmatud ja rulli keeratud kurgiviile, krevette, ingverit, seesamiseemneid jm.

Serveerimisel sega sojakaste wasabi pasta ja paku tordi kõrvale. Tordi juurde paku ka täiendavalt ingverit.