Vaja läheb:

See on hästi mõnus ja põnev moodus, kuidas sushile omased maitsed saab ümber mängida hoopis sushi muffiniteks. Sellised muffinid sobivad hästi suupistelauale või kergeks eineks ja siin saab ära kasutada ka sushivalmistamisest järele jäänud ained. Valmistada on neid lihtne ja koostisosi võid kombineerida vastavalt oma eelistustele.

Neljale

Valmistamine:

Alusta riisi keetmisest. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 2 dl külma vett koos näpuotsatäie soolaga. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Kuumuta 2 sl sushiäädikat koos suhkruga potis kuni suhkur on sulanud. Jahuta veidi. Kalla äädikasegu keedetud riisile ja töötle riis kohevaks. Jahuta riis toatemperatuurini.

Lõhefilee valmistamiseks tükelda lõhefilee kuubikuteks ja sega siis sojakastme, suhkru, sushiäädika ka seesamiõliga. Jäta veidikeseks maitsestuma.

Pritsi või pintselda muffinivormid kergelt õliga.

Tõsta 1-2 sl riisi norilehele. Suru ühtlaseks ja suru siis norileht koos riisiga muffinivormi. Sinna peale tõsta marineeritud lõhefileed. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde umbes 15 minutiks, kuni pealispind hakkab pruunistuma. Võid kasutada küpsetamise lõpus paar minutit ka grillrežiimi, mis annab krõbedama tulemuse. Tõsta ahjust, tõsta muffinitele wakame vetikat, hakitud rohelist sibulat, seesamiseemneid ja serveeri juurde sojakastet, wasabit ja vürtsikat majoneesi. Naudi!