Vaja läheb:

See on üks mõnus moodus, kuidas sushist inspiratsiooni saanud tuunikalaga ja avokaadoga nori lehe sisse keeratud rulle serveerida lahtisele vrapile sarnasel moel. Valmistamine võtab aega loetud minutid ja selline moodus sobib hästi näiteks sushitegemisest järelejäänud riisi ära kasutamiseks.

Neljale

Valmistamine:

Alusta riisi keetmisest või kasuta hoopis eelmisest päevast järele jäänud riisi. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 2 dl külma vett koos näpuotsatäie soolaga. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Kuumuta 2 sl sushiäädikat koos suhkruga potis kuni suhkur on sulanud. Jahuta veidi. Kalla äädikasegu keedetud riisile ja töötle riis kohevaks. Jahuta riis toatemperatuurini.

Tõsta lauale nori leht nii, et läikiv pool on allapoole. Võid nori lehe ka pooleks lõigata, siis arvesta igale sööjale 2 tk nori rulle. Aseta nori lehele lehtsalatit. Sinna peale tõsta lusikatäis riisi ja piserda seda veidi sojakastmega. Säti sinna juurde porgandiribasid, kurgiribasid, avokaadot, wakame vetikat ja tuunikala. Puista peale seesamiseemneid ja tõsta ka täidist sriracha majoneesiga. Sriracha majoneesi võid valmistada ise maitsestades tavalist majoneesi sriracha kastmega. Keera nori leht 45 kraadiselt rulli. Rulli otsa kinnitamiseks tee nori leht näpuga märjaks.

Viimistle rulli seesamiseemnetega ja serveeri juurde sojakastet, wasabi pastat ja ingverit. Serveeri kohe, et nori leht läbi ei vettiks.