Valmistamine:
Kastme valmistamiseks:
- 200 ml Thai Choice austrikastet
- 50 ml Thai Choice sojakastet
- 0,5 tl Thai Choice seesamiõli
- 1/4 purki tamarindipastat, umbes 50g
- 1 spl hakitud küüslauku
- 0,25 spl tšillihelbeid
- 500 ml vett
- 0,25 tl soola
- 75 g suhkrut
- 25 ml õli
- 20 g tärklist
Kaunistamiseks:
- 1 peotäis sidrunheina rattaid
- 1 peotäis röstitud sibulat
- 1 peotäis õhukesi paprikaviile
- peotäis koriandrit
Pardi praadimine.
Lõika pardifileelt rasvased ääred ära, tee nahale risti- rästi sisselõiked. Pane pardifilee nahaga vastu kuiva panni ja küpseta keskmise kuumusega umbes 3-4 minutit mõlemalt poolt. Peale praadimist pane pannile kaas peale ja lasta järelküpseda umbes 5 min.
Riisi keetmine.
Pese riisi külma veega mitu korda ja aseta paksu põhjaga potti keema, soovitavalt laiemasse potti, millel on kindlasti olemas kaas. Keeda riisi kaane all, pooleks veega (vaata, et vett oleks riisi peal u 1 cm jagu). Kui riis on keema tõusnud, keera tuli minimaalse kuumuse peale ja lase kaane all kaant kergitamata haududa umbes 25 min. Peale seda keera tuli maha ja sega korra läbi. Lase veel umbes minut kaane all seista ja serveeri.
NB! Riisi keetmiseks varu aega ja kannatust, võimalik, et esimesel korral ei õnnestu just nii nagu soovid, aga kes harjutab, saab meistriks.
Kastme valmistamine:
Prae küüslauk õlis kergelt helepruuniks, lisa tšillihelbed ja vesi. Sega sisse kõik retseptis olevad kastmed, välja arvatud seesamiõli. Aja keema ning keeda 15 min. Lõpuks lisa seesamiõli (ole seesamiõli kasutamisel pigem tagasihoidlik, sest liialt julgelt kasutades võid . Paksenda tärklisega nn. vedelaks kissellitaoliseks kastmeks.
Serveerimine:
Aseta kandikule salatipadi, mille peale aseta pardifilee lõigud. Lisa sinna kastet nii, et kaste oleks poole kandikuni ja liha oleks veidi selle sees, kuid naha osa jääks välja. Puista peale sidrunheina õhukesed rattad, röstitud sibul, paprikaviilud ja koriander. Naudi koos jasmiiniriisiga!