Vaja läheb:

Valmistamine:

Pese riis ja jäta see külma vette likku 10 minutiks. Lisa uus vesi 300 g riisile 300 ml (u 2 cm jääb vett riisi peale), aseta keema madalasse kaanega potti. Kui riis keeb, vähenda kuumust oluliselt ja auruta ülejäänud 15-20 minutit. Lisa sushi äädikat 3-4 spl, sega ja jäta riis jahtuma toa temperatuurini. Kui riis on jahtunud, enne kui hakkad rullima, kata sushi matt toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni). Lõika avokaado viiludeks ja makrapulgast ribad. Pane norileht rullimisalusele ja jaga sellele ühtlaselt riis, nii et kõik ääred on kaetud. Jaota riisile kiht lendkalamarja. Kui nori leht riisiga kaetud, tuleb leht ümber keerata. Laota endapoolsele pikemale servale avokaadoviilud ja makrapulgad. Keera sushi mati abil tihedasti rulli. Rull peaks jääma kena ja ümmargune. Niisuta nuga, viiluta 8 võrdseks tükiks. Serveeri California sushi makit sojakastme ja wasabiga.