Vaja läheb:

  • 1 seafilee (ca 500g)
  • Värksed jahvatatud pipart, vajadusel soola
  • Väike jupp ingverit, hakitud
  • 1 tšillipipar, hakitud
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 2-3 sl pruuni suhkrut või mett
  • 1 sl Thai Choice seesamiõli Thai Choice seesamiõli
    Thai Choice seesamiõli
  • 2 sl Thai Choice riisiäädikat Thai Choice riisiäädikas 300ml
    Thai Choice riisiäädikas 300ml
  • 2-3 sl Thai Choice kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • Serveerimiseks värskelt hakitud ürte

See taipärane marinaad on universaalse maitsekooslusega ja sobib hästi nii sealihaga, aga ka kana- ja veiselihaga. Soolasust lisab siia marinaadi kalakaste, hapukat maitseb annab riisiäädikas, sügavust seesamiõli ning magusust suhkur või mesi. Särtsakust lisavad aga küüslauk, ingver ja tšillipipar. Nii saavadki marinaadis kõik erinevad maitsekategooriad kokku.  

Valmistamine:

Sega kokku kalakaste, riisiäädikas, seesamiõli, suhkur või mesi ning peeneks hakitud küüslauk, tšillipipar ja ingver. Puhasta filee kelmetest ja tõsta marinaadi vähemalt 4-ks tunniks kuni üle öö. Marinaadis olnud liha puhasta marinaadist, patsuta kuivaks ja jäta enne grillimist umbes tunniks ajaks toatemperatuurile. Toatemperatuurile viidud liha küpseb mahlasemaks kui otse külmkapist grillile tõstetud liha. Grilli eelkuumutatud ja õliga määritud kuumal grillil igast küljest, liha aeg-ajalt keerates ja kokku ca 20-25 minutit. Peale grillilt tõstmist jäta liha umbes 15 minutiks puhkama, et mahlad välja ei jookseks. Lõika terava noaga paraja paksusega viilud. Serveerides puista peale värskeid ürte ja jahvata soovi korral peale musta pipart.