Vaja läheb:

  • 1 baklažaan, tükeldatuna
  • Õli praadimiseks
  • Vajadusel soola
  • Laimimahla
  • 2 dl puljongit
  • 400 ml Thai Choice kookoskreemi Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • 1 sl Thai Choice kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 2 sl Thai Choice rohelise karri pastat Thai Choice roheline karripasta
    Thai Choice roheline karripasta
  • 3 küüslauguküünt, hakituna
  • 2 sibulat, peeneks hakituna
  • 2tl jahvatatud paprikat
  • 2tl jahvatatud kurkumit
  • 1/2 suuremat või üks väiksem lillkapsapea, õisikutena
  • Koriandrit ja seesamiseemneid serveerimiseks

Soojade vürtsidega ja täistaimne karriroog sobib hästi nii neile, kes lihast loobunud, aga ka neile, kes vahelduseks liharoogadele kergemaid valikuid soovivad. Baklažaan ja lillkapsas küpsevad siin rohelise karriga kastmes maitseküllaseks ning keha ja vaimu soojendavaks roaks. Serveerida sobib seda aurutatud basmati riisiga, aga soovi korral ka nuudlitega. Näiteks imehästi sobivad siia juurde Thai Choice pruuni riisi niitnuudlid.

Kogus 4-le

Valmistamine:

Tõsta tükeldatud baklažaan ja lillkapsaõisikud ahjupannile. Piserda õliga, lisa kurkum ja jahvatatud paprika ning sega siis käte vahel läbi. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta siis ca 20 minutit.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae esmalt sibulat mõned minutid, lisa siis küüslauk ja karripasta. Kuumuta segu läbi. Lisa suhkur, kalakaste ja ahjus küpsetatud baklažaanid ja lillkapsas. Kalla peale kookoskreem ja puljong ning lase keema tõusta. Hauta vaiksel kuumusel ilma kaaneta ca 20 minutit kuni baklažaan on pehme. Maitsesta laimimahla ja vajadusel soolaga.

Serveerides lisa seesamiseemneid ja puista peale värsket hakitud koriandrit. Juurde sobib pakkuda näiteks aurutatud basmati riisi