Vaja läheb:

  • 800 g kana pooltiibu
  • koriandrit või peterselli
  • värsket hakitud tšillit
  • Serveerimiseks musti seesamiseemneid
  • Näpuotsaga jahvatutud tšillipipart, soovi korral
  • Soola ja pipart
  • 1 sl pruuni suhkrut või mett
  • 1 sl Thai Choice riisiäädikat Thai Choice riisiäädikas 300ml
    Thai Choice riisiäädikas 300ml
  • 1,5-2 sl Thai Choice kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • 3-4 sl Thai Choice kookospiima Thai Choice kookospiim
    Thai Choice kookospiim
  • 3 küüslauguküünt, hakituna
  • Thai Choice magusat tšillikastet serveerimiseks Thai Choice magus tšillikaste
    Thai Choice magus tšillikaste

Mõnusad kleepuvad ja mõõdukalt vürtsikad kana pooltiivad sobivad hästi suupistelauale, aga samamoodi ka õhtuseks snäkkimiseks siis, kui midagi head tahad. Kookospiimas marineeritud ja ahjus või grillil küpsetatud pooltiivad maitsevad nii suurtele kui väikestele. Kindlasti paku juurde magusat tšillikastet, mis selles koosluses on tõeliseks kirsiks tordil.  

Kogus: 4-le 

Valmistamine:

Kuivata kana majapidamispaberiga kuivemaks. Sega kokku hakitud küüslauk, kookospiim, kalakaste, riisiäädikas, suhkur või mesi ning sool ja pipar. Kui tahad teravamat lõpptulemust, lisa ka veidi jahvatatud tšillipulbrit. Tõsta kana pooltiivad marinaadi ja jäta marineerima vähemalt pooleks tunniks, aga võib ka pikemalt. Laota kana pooltiivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kana hakkab pruunistuma ja on läbi küpsenud. Võid kana ka grillil valmis küpsetada. Serveerides võid peale puistata seesamiseemneid, hakitud värsket tšillit ja koriandrit või peterselli. Paku kindlasti juurde magusat tšillikastet, kuhu igaüks oma kanatiibu saab dippida.