Vaja läheb:

  • 400 g veisehakkliha
  • Peotäis hakitud värsket koriandrit
  • 2-3 redist, viiludena
  • 150 g värsket kurki, viiludena
  • 1 tl suhkrut
  • Laimimahla
  • 2 sl Thai Choice kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • 1 tšillipipar, hakituna
  • 3 rohelise sibula vart, hakituna
  • 2 sl Thai Choice riisiäädikat Thai Choice riisiäädikas 300ml
    Thai Choice riisiäädikas 300ml
  • 1 punane sibul, poolratastena
  • Peotäis hakitud värsket münti

Larb on hakklihast tehtud salat, mis on hästi levinud nii Laoses kui Tais. Liha on siin kombineeritud värskete köögiviljadega ja ürtidega, mis aitavad salatile hästi särtsakat värsket maitsenüanssi lisada. Larbile võib lisada ka röstitud ja peeneks uhmerdatud riisi, mis aitab kergelt pähklist maitset lisada. Siin retseptis on nipiks riisiäädikas marineeritud sibula lisamine. Seda rooga võid serveerida nii riisi, riisinuudlitega kui ka salatilehtedelt.

Kogus: 4-le

Valmistamine:

Alusta esmalt sibula marineerimisest. Selleks tõsta poolratasteks tükeldatud sibul kaussi. Kalla peale ca 0,5 dl kuuma vett ja 2 sl riisiäädikat. Sega läbi ja jäta marineerima.

Kuumuta pannil õli ja prae rohelise sibula valget osa ja tšillit õli sees mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha on värvi muutnud. Maitsesta kalakastme, laimimahla ja suhkruga. Tõsta pannilt kaussi ja sega juurde kurk, redis, koriander ja münt. Kurna marineeritud sibul ja lisa ka see. Serveeri larbi kas riisinuudlitega või salatilehel.