Vaja läheb:

  • 600 g kanafileed, parjateks ribadeks lõigatuna
  • Tšillihelbeid
  • 2 dl paksemat maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • õli
  • 1,5 dl röstitud sibulahelbeid
  • 2,5 dl panko paneeringut Japanese Choice panko paneerimishelbed
    Japanese Choice panko paneerimishelbed
  • Soola ja pipart
  • 1-2 sl Thai Choice punase karri pastat Thai Choice punane karripasta
    Thai Choice punane karripasta
  • 3-4 sl Thai Choice kookoskreemi Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • Laimimahla ja laimisektoreid

Mõnus vürtsikas näputoit on kookoskreemis marineeritud ja krõbedas paneeringus küpsetatud kanaribad. Nipiks on siin punase karri pasta, millega on maitsestatud nii kanaliha kui ka dipikaste. Paneeringuks on kasutatud panko paneeringu ja röstitud sibula segu, nii jääb see eriti mõnus ja maitseküllane. Röstitud sibulat leiad hästi varustatud kauplustest ja tavaliselt maitseainete osakonnast.

Kogus: 4-le

Valmistamine:

Alusta kanaliha marineerimisest. Selleks sega omavahel kookoskreem, punase karri pasta, sool ja pipar. Tõsta sinna segu sisse kanaliha ja jäta mõneks tunniks kuni üle öö marineerima.

Sega omavahel panko paneering ja röstitud sibulad. Vajadusel töötle röstitud sibul köögikombainis pisut peenemaks. Tõsta kanaribad paneeringu sisse ja veereta neid nii, et nad oleksid üleni kaetud.

Piserda ahjuplaadile veidi õli. Laota sinna ahjuplaadile ka kanatükid. Piserda kanatükke õliga ja tõsta eelkuumutatud 220 kraadisesse ahju. Küpseta 7-10 minutit, keera siis kanatükid ümber ja küpseta veel teist samapalju, kuni kana on kuldne ja krõbe. Tõsta ahjust.

Sega kokku dipikastme ained ja maitsesta endale parajaks. Serveeri dipikastet koos krõbedate kanaribadega. Juurde võid sättida veel laimisektoreid.