Vaja läheb:

  • 500 g tooreid kooritud hiidkrevetisabasid
  • Soola ja pipart
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • 1 tl jahvatatud paprika pulbrit
  • 2 dl jahu
  • 2 muna, lahtiklopituna
  • 2,5-3 dl Japanese Choice panko paneeringut Japanese Choice panko paneerimishelbed
    Japanese Choice panko paneerimishelbed
  • Õli friteerimiseks
  • Serveerimiseks magusat tšillikastet Thai Choice magus tšillikaste
    Thai Choice magus tšillikaste

Panko paneeringus krõbedad krevetid on suupistete klassika ja suudab lummata iga mereannisõpra ning sobib nii pidulauale kui ka pisut luksuslimaks maiustamiseks. Krõbe paneering ja mahlane krevett annavad kokku väga maitsva koosluse. 

Kogus: 4-le 

Valmistamine:

Maitsesta krevetid soola, pipra ja küüslaugupulbriga. Sega kausis kokku jahu ja jahvatatud paprika. Teise kaussi tõsta lahtiklopitud munad ja kolmandasse panko paneerig.  

Kuumuta kastrulis või pannil õli 190 kraadini. Õli temperatuuri saad kontrollida nii, et õli sisse visatud saiatükk hakkab kohe mullitades küpsema. Veereta igat krevetti esmalt jahusegus, siis munas ja viimasena panko paneeringus. Friteeri õlis kuni paneering on kuldne. Selleks ei tohiks kuluda rohkem kui 5 minutit. Vajadusel keera vahepeal krevette õli sees ümber. Tõsta vahukulbiga välja ja nõruta majapidamispaberil. Serveerides paku juurde magusat tšillikastet.