Vaja läheb:

Uramaki on tuntud ka California rulli nime all ning siin jääb riisikiht väliseks kihiks. Uramakit on lihtsam rullida, kui bambusmatt on kilega kaetud. Nii ei kleepu riis mati külge. Soovi korral võid täidisesse lisada ka toorjuustu, tuunikala, krevette või ka krabipulki.  

Kogus: 3 rulli (24 sushit) 

Valmistamine:

Alusta sushi valmistamist riisi keetmisest. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 250 ml külma vett. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Lisa 3 sl sushiäädikat ja töötle riis kohevaks.  Kui soovid riisi hiljem kasutada, kata kauss kilega ja tõsta külma. Kasuta riis ära 1-2 päeva jooksul.  

Jahtunud riisist vorm märja käega paras pall. Ühele nori lehel kulub umbkaudu 100 g keedetud riisi. Tõsta nori leht läikiv pool ülal bambusmatile. Võid bambusmati ka toidukilega katta. Nii on eriti lihtne sushit rullida. Laota sushiriis märja tehtud käega ühtlase kihina norilehele ja jäta servast 1 cm katmata. Puista peale seesamiseemneid ja keera siis riisiga kaetud nori leht tagurpidi nii, et nori leht jääb üles ja riis alla. Määri nori lehe ühte äärde horisontaalselt veidi wasabi pastat. Tõsta wasabiga määritud äärde porgandi- ja kurgiribad, salatilehti, wakame vetikat ja avokaadot. Keera sushi bambusmati abil tugevaks rulliks. Tee norilehe äär veega kokku ja suru siis sushirulli serv kokku. Jäta veidikeseks seisma ja lõika siis terava noaga kaheksaks võrdseks tükiks. Serveeri koos sojakastme, ingveri ja wasabiga. Soovi korral võid igale sushile peale sättida kalamarja.