Vaja läheb:

Futomaki on klassikaline Jaapani sushi, kus rulli sisse kombineeritakse mitu erinevat täidise ainet ja mistõttu on rull pisut paksem kui ühe tädisega hosomaki. Futomaki on tavaliselt läbimõõduga ca 5 cm. Täidise aineid võid sinna julgelt ise kombineerida ja täidiseks sobib nii lõhe, krevett, tuunikala, krabipulk ning erinevad köögiviljaribad.  

Kogus: 3 rulli (24 sushit) 

Valmistamine:

Alusta sushi valmistamist riisi keetmisest. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa külm 250 ml külma vett. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Lisa 3 sl sushiäädikat ja töötle riis kohevaks.  Kui soovid riisi hiljem kasutada, kata kauss kilega ja tõsta külma. Kasuta riis ära 1-2 päeva jooksul.  

Jahtunud riisist vorm märja käega paras pall. Ühe nori lehe jaoks kulub umbkaudu 100 g keedetud riisi. Tõsta nori leht läikiv pool ülal bambusmatile. Võid bambusmati ka toidukilega katta. Nii on eriti lihtne sushit rullida. Laota sushiriis märja tehtud käega ühtlase kihina norilehele ja jäta servast 1 cm katmata. Määri ühte äärde horisontaalselt veidi wasabi pastat. Tõsta wasabiga määritud äärde lõhet, avokaadot ja kurki. Keera sushi bambusmati abil tugevaks rulliks. Tee norilehe äär veega kokku ja suru siis sushirulli serv kokku. Jäta veidikeseks seisma ja lõika siis terava noaga kaheksaks võrdseks tükiks. Serveeri koos sojakastme, ingveri ja wasabiga.