Vaja läheb:

  • 150 g kaeraküpsiseid, tükeldatuna
  • 3 sl magustamata kakaopulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g võid või Thai Choice kookosõli, sulatatuna või toasoojana Thai Choice orgaaniline külmpress kookosõli
    Thai Choice orgaaniline külmpress kookosõli
  • 320 g Thai Choice kookose kondenspiima, toasoojana Thai Choice kookoskondenspiim
    Thai Choice kookoskondenspiim
  • 100 g India pähkleid (sobivad ka muud pähklid), jämedalt hakituna
  • 200 g kuivatatud aprikoose, tükeldatuna
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • 150 g šokolaadiküpsiseid, tükeldatuna
  • 1 dl kookoshelbeid

Kirju koer on mõnusalt nostalgiline maius, mis siin on tänu kuivatataud puuviljadele pisut tervislikumaks tuunitud ja kus magusust andmas külluslik kookose kondenspiim. Valmistamine on lihtne nagu kirju koera puhul ikka ja jõukohane ettevõtmine ka pere noorimatele.

Kogus: 6-8-le

Valmistamine:

Haki küpsised jämedalt ja kalla kaussi. Lisa sinna ka jõhvikad, tükeldatud aprikoos ja pähklid. Kalla juurde kookose kondenspiim, pehme või sulatatud või või kookosrasv, kakaopulber ja vanillisuhkur. Sega kõik ühtlaseks massiks, vormi siis paksuks vorstikesks. Laota kookoshelbed kas toidukilele või küpsetuspaberile ja veereta vorstikest kookoshelvestes. Keera kirju koer kilesse või küpsetuspaberisse ja jäta paariks tunniks külmikusse tahenema. Serveerides lõika ca 1 cm paksused viilud. Säilita jahedas.