Vaja läheb:

Mõnusalt krõbeda koorikuga ja pehme sisuga külluslik pärmisai valmib üsna lihtsa vaevaga ja aitab kookose maitsest parima välja võluda. Saia maitsekooslus on parajalt üllatav, kookose maitse jääb küll äratuntav, kuid pisut teise nurga alt, kui kookoskreemiga toitudel tavaliselt.

Kogus: 1 vormisai

Valmistamine:

Tõsta kõik koostisosad umbes tund aega enne saia valmistamist toasooja.

Lahusta pärm väheses koguses käesoojas vees. Kuumuta kookoskreem peaaegu keemiseni ning lisa siis kreemi sisse suhkur, sool ja või või kookosrasv. Lase kookoskreemi segul jahtuda kuni käesoojani ning lisa siis lahtiklopitud muna. Sega omavahel kokku pärm ja kookoskreemi segu ning sõelu siis vedeliku sisse jahu.

Sõtku või sega tainas läbi, kuni see kausi küljest lahti lööb. Tainas peab jääma üsna vedel.

Jäta tainas sooja kohta köögirätiku või toidukilega kaetud kausis kerkima. Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks või siis umbes tund aega. Tõsta kerkinud tainas kookosõliga määritud vormi.

Lase ka vormis veidi aega (ca 20 minutit) soojas kohas tainal kerkida. Samal ajal kuumuta ahi 200 kraadini. Küpseta eelkuumutatud ahjus saia 50-60 minutit. Kui sai kipub liialt pruunistuma, võid temperatuuri lõpu poole alandada 180 kraadini. Kalla sai ahjust võttes välja jahutusrestile ja lase veidi jahtuda enne lahtilõikamist.