Vaja läheb:

  • 150 g Gullon Digestive küpsiseid
  • 50 g võid
  • 2-3 sl kookoshelbeid
  • 320 g ehk 1 purk Thai Choice kookospiima kondenspiima, toasoojana Thai Choice kookoskondenspiim
    Thai Choice kookoskondenspiim
  • 200 g toorjuustu, toasoojana
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 2 laimi mahl
  • 1 laimi riivitud koor
  • Kaunistamiseks kookoshelbeid, laimilõike ja riivitud laimikoort

Kookose kondenspiimast magusust ja laimist hapukust saanud kook on hõrk suutäis, mis sobib nii pidupäevaks kui ka argipäeva pidulikumaks tegema. Laimi erk hapukus ja kookose kondenspiima külluslik magus maitse moodustavad koosluse, mis ei suuda kedagi külmaks jätta.

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised ning sega need sulatatud võiga ja kookoshelvesetega. Suru purutainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva küpsetusvormi põhjale (sobib väiksemat sorti ca 20-22 cm läbimõõduga vorm). Küpseta ahjus 6-8 minutit, kuni põhi hakkab kergelt pruunistuma.

Sega omavahel täidise ained – kondenspiim, toorjuust, vanillisuhkur, laimimahl ja –koor. Kalla eelküpsetatud põhjale ning aseta ahju umbes 20-25 minutiks, kuni kook hakkab äärtest pruunistuma ning keskelt veel kergelt võbeleb. Tõsta kook jahedasse ja lase vähemalt paari tunni jooksul täielikult jahtuda. Jahedas kalgendub koogi täidis.  Kaunista kook kookoshelveste, laimiviilude ja riivitud laimikoorega.