Vaja läheb:

  • 2 dl musta kleepuvat riisi (sobib ka lihtsalt kleepuv riis)
  • 4 dl vett
  • 1 mango, tükeldatuna
  • Kookoshelbeid
  • 400 g purk Thai Choice kookospiima Thai Choice kookospiim
    Thai Choice kookospiim
  • 200 g Thai Choice kookose kondenspiima Thai Choice kookoskondenspiim
    Thai Choice kookoskondenspiim
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Näpuotsaga soola

Must kleepuv riis (glutenious rice) on Tai köögi magustoitude klassik. Koos magusa kookospiima ja mangoga kokku sätituna moodustub tõeliselt sõltuvust tekitav maitsekombinatsioon. Kookospiimale võib sisse segada veidi kookose kondenspiima, nii lisad kastmele nii magusust kui ka kreemisust.

Kogus: 4-6-le

Valmistamine:

Loputa riis jooksva vee all. Leota veega kaetult 4-6 tundi. Nõruta riis sõelal ja loputa. Tõsta riis kastrulisse ja lisa ka 4 dl vett. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda siis vaiksel tulle, kuni riis on pehme ja vedelik imendunud. Tõsta pliidilt ja jahuta.

Kastme valmistamiseks tõsta kõik kastme jaoks vajaminevad ained kastrulisse ja kuumuta segades kuni kastet pisut pakseneb, kuid ära keeda. Lase jahtuda toatemperatuurini.

Serveerides tõsta kaussi riisi, kalla peale kookospiim ja kaunista mangotükkidega. Lisa ka kookoshelbeid.