Vaja läheb:

  • 400 g Thai Choice kookoskreemi, osadeks jagatuna Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • 3 sl Thai Choice Masaman karripastat Thai Choice Masaman karripasta
    Thai Choice Masaman karripasta
  • 1,5-2 sl Thai Choice kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • 400 g kartuleid, koorituna ja kuubikuteks lõigatuna
  • 400 g veise välis- või sisefileed, õhukeste lõikudena
  • Värsket hakitud koriandrit ja hakitud tšillipipart
  • 2 sl laimimahla
  • 1-1,5 sl suhkrut
  • 3-4 dl vett
  • Soovi korral röstitud hakitud maapähkleid
  • Serveerimiseks aurutatud riisi

Mõnusalt tummises kastmes küpsenud veiseliha ja kartul on maitsev ja toitev roog, mida sobib pakkuda koos aurutatud riisiga. Lõika veiselihast õhukesed ristikiudu viilud, nii võib kindel olla, et liha ilusti läbi küpseb.  

Kogus: 4-le 

Valmistamine:

Kuumuta pann pliidil keskmisel kuumusel.

Lisa 2 dl ehk umbes pool purki kookoskreemi. Sega enne lisamist kookoskreem läbi kui ta on kihistunud. Hauta kookoskreemi pidevalt segades umbes 5-6 minutit, kuni see on kokku keenud. Kuumutades võib kookoskreem muutuda „helbeliseks“, aga ära lase end sellest segada.

Lisa Masaman karripasta ja sega kõik ühtlaseks. Kuumuta veel 2-3 minutit ja lisa siis veiselihast lõigatud ribad. Sega need pannil oleva pastaga läbi ja kalla siis peale vesi ja ülejäänud kookoskreem. Lisa ka kartulid, laimimahl, suhkur ja kalakaste.

Sega kõik läbi, lase keema tõusta, alanda kuumust ning hauta vaiksel kuumusel 10-15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Maitsesta kaste ja lisa vajadusel kas soolasuse tõstmiseks kalakastet. Hapu maitse suurendamiseks lisa laimimahla. 

Serveeri karrit koos aurutatud riisiga ja serveerides lisa kastmele röstitud hakitud maapähkleid, värsket koriandrit ja soovi korral ka hakitud tšillipipart.