Salatikastmed

Salatikastmeid kasutatakse roheliste salatite ja köögiviljade maitsestamiseks eesmärgiga täiustada koostisosade maitset ja muuta salat mahlakamaks. Salatikastmeid lisatakse salatitele üldjuhul umbes 10-20% salati koguse kohta, valiku puhul tuleks jälgida, milliseid maitsenüansse salatile anda ja esile tuua.

Salatikastmeid on maailmas erinevaid: majoneesiga, jogurtiga, õliga või veebaasil. Kastmete maitsestamiseks kasutatakse mitmeid koostisosi: erinevaid äädikaid, sibulaid, ürte, vürtse, sinepit ja suhkrut. Madala kalorsusega salatikastmed põhinevad tavaliselt õli või vee baasil. Kui soovid tervislikumat salatit, kasuta pigem madala kalorsusega salatikastmeid!

Salatikaste „Som Tum“

"Som Tum„ on üks populaarseimaid Tai salateid. Kergelt vürtsika ja mõnusalt värske maitsega veebaasil valmistatud „Som Tum“ nimeline salatikaste muudab ka tavalise salati aasiapäraselt eksootiliseks. Salatikastmes sisalduv laimimahl, punane tšilli, kalakaste ja küüslauk muudavad salati kergelt vürtsikaks kuid samas jääb maitse piisavalt mahe, et erinevaid maitsenüansse tunda ja nautida. 

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/40/som-tam-porgandisalat-som-tum-kastmega

Salatikaste sidrunheinaga

Aasiapärane kaste sidrunheinaga on võrreldes „Som Tum“ salatikastmega mahedama maitsega ning sobib ka veganitele (selles ei sisaldu kalakastet)! Kaste on samuti veebaasil valmistatud, selles sisalduv sidrunhein, punane tšilli, laimimahl, vesi ja suhkur moodustava täiusliku maitsete tasakaalu ja annavad su lemmiksalatile uue mõõtmed! Salat sobib ideaalselt nii grillroogade kõrvale kui ka niisama nautlemiseks.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/39/yum-jae-laimine-koogiviljasalat-sidrunheina-kastmega